Afdeling Banneux

Voorstelling (ontstaan en beeld huidige werking)

Praktische informatie:

Route de Theux 85
B-4141 Banneux
Tel.: 04/360.93.63

Contactpersoon: Magda Claes
Vakantieperiode: nvt

Giften en donaties

Rekeningnummer : BE37 0012 8323 5228
Giften vanaf 40 Euro geven recht op een fiscaal attest

Bereikbaarheid

Op 800 m van het Mariaoord.
Bus: Luik – Banneux
Bushalte: Heiligdom Banneux
Verviers – Banneux
Bushalte: Heiligdom Banneux

Via de autostrade E25 afrit 45 (20 km van Luik), richting Spa, na 5km om uw linkerkant!

Diensten

Maaltijden: ja

Kleding

Neen

Overnachting

Bedden : ja

Bezoek

Groepen
Scholen
Organisaties

Eucharistieviering

Gebedsmomenten

  • Een twintigtal personen die niet meer kunnen of wensen alleen te leven kunnen er voor korte of langere tijd verblijven.
  • Onthaal van de bedevaarders die er hun picknick willen gebruiken. Er is mogelijkheid om soep en koffie te verkrijgen. Op voorhand verwittigen, zeker voor groepen! Er zijn twee zalen; een voor 350 personen en een andere voor 150 personen.
  • Mogelijkheid om in de nabijheid van Banneux enkele dagen mee te leven (en eventueel mee te helpen) met degenen die in Poverello verblijven.
  • Dit kan voor iedereen een verrijkende ervaring zijn die doet nadenken over de maatschappij maar ook over het eigen leven.
  • Groepen tot ongeveer 80 personen kunnen op afspraak langs komen voor informatie en een getuigenis over de armoede in onze samenleving en het leven in Poverello. Men kan zijn picknick ter plaatse gebruiken.
  • Het ‘Jeugdhuis’ biedt de kans aan groepen (jongeren, catechese, volwassenen,…) om, zelfstandig wat betreft keuken en maaltijden, enkele dagen samen door te brengen.

Er zijn 55 bedden beschikbaar in eenvoudige kamers van 1 en van 2 personen. In het gebouw is ook een vergaderzaal en een kapel aanwezig.