Verblijf

Hoelang mag men blijven ?

Er is geen termijn vastgesteld. Alles hangt af van de nood en de situatie. Sommige personen blijven enkele dagen, anderen enkele weken of maanden, de tijd om terug een beetje op adem te komen en opnieuw te kunnen starten. Er zijn ook personen die al verschillende malen en in meerdere onthaaltehuizen opgevangen werden en die telkens terugkomen.

Op dit ogenblik zijn er ook een twintigtal personen die al langer dan een jaar in Poverello verblijven, alhoewel ze financieel onafhankelijk kunnen zijn. Zij verkiezen echter bij ons te blijven omdat ze, als ze niet naar een ander onthaaltehuis gaan, ergens alleen op een kamertje (met of zonder comfort) zullen wonen waar nooit iemand langs komt.. Niet alleen zijn is voor hen belangrijker dan een privé-kamer hebben.

Mensen die een beetje rustiger willen leven en wat meer verzorging nodig hebben, kunnen in ons huis in Banneux terecht. Op dit ogenblik zijn daar een vijftiental personen die in een ruim gebouw, in een rustige omgeving kunnen leven. Anderen verkiezen om toch in Brussel te blijven en worden in een bejaardentehuis opgenomen. Deze personen bren-gen we regelmatig een bezoekje, want vaak is Poverello hun enige familie.

↓