Foto speciale gelegenheden

 • +Aktiviteiten algemeen

  Elke namiddag wordt in de kleine zaal een goede videofilm getoond. We proberen hierin te selecteren, omdat hetgeen de geest voedt minstens even belangrijk is als het voedsel voor het lichaam. Wanneer we zelf waarden als respect en vriendschap proberen te beleven en door te geven, kunnen we dit toch niet op de televisie, die we zelf aanzetten, laten afbreken. We zijn niet afkerig van een goede western of detectivefilm, maar we proberen negatieve zaken, als geweld en zinloze seks, te vermijden. Er worden, terecht, veel controles uitgevoerd op de voeding : is het hormonenvrij, zonder schadelijke kleur- en bewaarproducten, … ? Is het dan logisch dat op de televisie alles moet kunnen ? Soms is wat men ons op het scherm voorzet helemaal niet op’voedend, zelfs schadelijk voor onze geestelijke gezondheid. Daarom moeten we kiezen. Er zijn gezelschapsspelen beschikbaar, vooral kaarten is het favoriete spel.

  Af en toe maken we een daguitstap. Zo zijn we een dag naar de zee en Brugge geweest. De Zoo van Antwerpen was al tweemaal aan de beurt, alsook het dierenpark Planckendael in combinatie met een boottocht. We hebben ook al verschillende pretparken bezocht : Bobbejaanland, Six Flags (Walibi), het Melipark. En niet te vergeten de jaarlijkse bedevaart naar Banneux, in het begin van de maand mei. Daar brengen we met meer dan 500 vrienden vanuit alle Poverello’s en vanuit gans België de dag door. Dé familiebijeenkomst van het jaar, bij onze Moeder, de Maagd der Armen.

  Reeds enkele malen werden we uitgenodigd door groepen die iets voor ons organiseerden. Zo waren we op 21 december 1995 in Brugge, met ca. 250 personen, voor een kerstmusical opgevoerd door kinderen. In het voorjaar van 1996 brachten we een ganse dag door te Lebbeke, op uitnodiging van de dansgroep INCAR. De dag begon met een Eucharistieviering in de Parochiekerk, gevolgd door een maaltijd en een onvoorstelbaar mooi spektakel van muziek en dans.

  Ook in Poverello zelf zijn er soms optredens door een groep, een zangkoor, enkele muzikanten, … In augustus 1996 hielden we ons eerste tuinfeest, dat geanimeerd werd door de internationale dansgroep PANACEA. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Elke activiteit is een echt familiefeest, waar met veel bewondering genoten wordt van het talent van degenen die het komen brengen. Niet alleen de virtuositeit wordt geapprecieerd, maar vooral de hartelijkheid waarmee kinderen, jongeren en zelfs beroepsmensen iets opvoeren in Poverello. Dit wekt steeds veel dankbaarheid en respect op.

 • Nieuws van ROB: Een pluim voor Theo!
 • Kamp van de monitors in Poverello Ardennen (juli 2013  /  8’)
 • Interview over Poverello door  radio SPES ( gesprek )
 • Topchef Peter Goossens kookt voor Poverello
 • Kerstmis bij Poverello te Brussel 25/12/2016     (0:14:30)
 • Feest in Poverello Oostende ( aug. 2016  / 2,5’)
 • Een demonstratie Natural Horsemanship in Poverello Tielt (sept. 2016 / 12’)
 • Familiedag met ‘Samen in Vreugde’  op de kinderboerderij in Tielt (febr. 2016 / 3,5’)
 • ‘De schibreukeling’ : Tentoonstelling in Poverello Kerk te Oostende (juli augustus 2017)  : (2017 / 4’)
 • Animatie film « De Schipbreukeling » (2017 / 4’)

 

 

 

↓