Gent

Komijnstraat 5Poverello Gent
B-9000 Gent

Tel.: 09/223.38.31

+Giften - donaties

Rekeningnr : BE22 0011 6641 0347
* giften vanaf 40 Euro geven recht op een fiscaal attest

+Contactpersoon

* maandag Daniël
* dinsdag Trees & Hugo
* woensdag Gerrit
* donderdag Freddy
* vrijdag Michel

+Openingsdagen

Van maandag tem vrijdag

+Openingsuren

van 10:00u tot 15:00u

+Sluitingsdagen

Zaterdag – zondag – feestdagen

+Vakantieperiode

2 weken juli ( Genste feesten )

+Diensten

Maaltijden
* warme maaltijden + dessert € 1,00
* soep, frisdrank, koffie, thee € 0,20
* lunchpakket € 1,00
Kleding
* enkel voor mensen die komen eten
Overnachting
* aantal bedden :  geen
Bezoek
* groepen
* scholen
* organisaties
Eucharistieviering
Gebedsmomenten
Meeleefdagen 2 jongeren kunnen een dag of enkele dagen meehelpen met de
medewerkers en zo kennis maken met de wereld
en het engagement van de vrijwilligers

+Welk publiek

* kansarmen
* alleenstaanden
* mensen met een leefloon
* werklozen

+Ontstaan & groei

Deze afdeling is ontstaan vanuit de ontmoetingsdagen die in 1983 in Brussel zijn opgestart en het jaar daarop doorgingen in verschillende Vlaamse steden.

In Brugge, Kortrijk en Gent ontstonden kleine groepen.  Vanuit deze ontmoeting met Jan Vermeire en Poverello groeide het verlangen om zelf een Poverello-onthaal te starten.

In Gent heeft men lang opzoek geweest naar een geschikt gebouw maar bleef men ondertussen  regelmatig samenkomen voor bezinning en gebed in een lokaal van de Paters Karmelieten (Burgstraat).

In 1987 werd op het nummer 5 in de Komijnstraat een geschikt gebouw (100m van de Burgstraat) aangeschaft.  In het gebouw waren voordien de burelen van het Farmaceutisch bedrijf Panfarma gevestigd en, niet onbelangrijk, er was een parking die uitgaf om de hoek (het Blindenken).

Na een grondige aanpassing van de gebouwen, muren die werden afgebroken, een keuken geïnstalleerd en het aanplanten van een tuin op een gedeelte van de parking kon men in 1988 eindelijk de deuren openen.

Geleidelijk aan hebben de gasten  (kansarmen, mensen met een leefloon, werklozen, alleenstaanden,…)  de weg naar Poverello gevonden.  Ook het aantal  medewerkers die wekelijks een dag meehelpen voor het bereiden en opdienen van de maaltijden is aangegroeid.  Ongeveer vijftig vrijwilligers zetten zich één dag per week in en vormen samen een ploeg. Elke dag van de week heeft zijn dag-verantwoordelijke. In een maandelijkse kernvergadering wordt overleg gepleegd om de werking te coördineren en afspraken te maken voor het goed functioneren van het onthaal. De vele vrijwilligers zorgen er samen voor dat het huis niet alleen een plaats is waar men kan komen eten maar ook een thuis waar men respect en vriendschap kan ervaren.  Regelmatig komen ook studenten (maximum per twee) voor enkele dagen op stage. Een welkome hulp voor de medewerkers en voor de jongeren een ervaring die ogen doet open gaan !

Rond deze werking leven en delen nog vele andere vrienden mee.

Begin 2006 werd de keuken grondig vernieuwd en aangepast aan de huidige normen van hygiëne en veiligheid!

Gedurende velen jaren werden er dagelijks ongeveer 80 maaltijden bereid en opgediend. Sinds begin 2017 is het aantal fel toegekomen en zijn er dagen tot meer dan 120 maaltijden !

↓