Andere hulp

Wordt er nog andere hulp gegeven ?

We hebben een vestiaire. Tweedehandskleding, die ons gebracht wordt, wordt gesorteerd en gratis uitgedeeld aan degenen die het nodig hebben. Versleten of verouderde kledingstukken worden niet gegeven uit respect voor degene die ze moeten dragen. Om te vermijden dat men bvb. kledij komt vragen om ze hier of daar te verkopen, wordt bijgehouden wie wat gekregen heeft. Men krijgt dus geen twee kostuums in één week. De belangrijkste bedoeling is mensen, die in nood zijn, te helpen. Het zijn vooral mannen die vragen naar een vest, een trui of een broek, ondergoed of kousen, lakens of dekens.

Af en toe komt er een klas haarkapsters. Zo’n namiddag is een zeer plezierige gebeurtenis en sommigen ondergaan een echte gedaanteverandering. Mensen die zelf hun was niet kunnen doen, worden uit de nood geholpen en af en toe wordt iemand, die zeer verwaarloosd is, geholpen om een douche te nemen.

Geld geven aan personen zelf doen we niet, want dan is het twijfelachtig of het zal gebruikt worden. Maar het gebeurt wel dat we voor iemand in nood een deel van de electriciteit of huur betalen, een treinticket kopen.

↓